Da’s andere Koek, lunchroom-take a way, biedt een leer/ werk traject aan voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het traject bestaat uit:

  • Vaardigheden aanleren, die nodig zijn om in de horeca te kunnen werken. Dit geldt zowel voor keuken-, lunchroom-, spoelkeuken- en schoonmaak werkzaamheden.
  • Sociale vaardigheden aanleren, verfijnen; hoe ga je om met klanten en collega’s.
  • Persoonlijke verzorging en hygiëne.
  • Omgaan met werkstress.

Bij aanvang van het traject wordt een basisopleiding aangeboden aan de leerling. Na ongeveer een half jaar stroomt de leerling in bij de lunchroom en zal 3- 4 dagen stage lopen. Daarnaast blijft de leerling 1 dag per week leren. Dit gebeurt in een aangrenzende ruimte van de lunchroom. Nieuwe vaardigheden kunnen worden aangeleerd of al eerder aangeleerde vaardigheden worden herhaald. Zo zal de leerling stapsgewijs leren werken in de praktijk. Het werken in de lunchroom is onderbegeleiding van gediplomeerde krachten. Elke leerling heeft een persoonlijk ontwikkelingsplan en leerdoelen.

Tijdens de stage kan de leerling een branchegericht, erkend certificaat op het gebied van schoonmaak en keuken behalen. Het certificaat voor bediening is nog in ontwikkeling. Mocht het niet mogelijk zijn om een erkend certificaat te halen ,kan er altijd een certificaat behaald worden ,die aansluit bij de verworven vaardigheden.

Het leertraject heeft een duur van ongeveer 2 jaar. Daarna wordt samen met de leerling bekeken of er een (betaalde) baan buiten de lunchroom kan worden verkregen, waar de leerling de opgedane ervaring kan gebruiken.

Niet alle leerlingen zullen echter kans op een (betaalde) baan krijgen in de praktijk, daarvoor zullen er plaatsen beschikbaar blijven in de lunchroom voor leerlingen die niet doorstromen.

De voorwaarden om aan het leer- werktraject te kunnen deelnemen zijn:

  • Leeftijd minimaal 18 jaar
  • In het bezit van een dagbesteding indicatie
  • Goede persoonlijke verzorging
  • Eenvoudige teksten kunnen lezen en/of eenvoudig getalinzicht
  • Leergierig
  • Enthousiasme om te willen leren en werken in de horeca

Is je interesse gewekt om te leren en werken bij Da’s Andere Koek? Je bent van harte welkom!

Neem dan snel contact met ons op.

Openingstijden

Vanaf 1 oktober 2018

Ma t/m Wo  09:00 - 17:00 uur *

Do t/m Vr    09:00 - 20:00 uur *

Zaterdag    10:00 - 20:00 uur *

Zondag      11:00 - 20:00 uur *

* De keuken sluit een half uur voor sluitingstijd

Contact

Das andere koek ,
Ketelhavenplein 43,
5045 NE Tilburg, 
Nederland

Telefoon: 013-303 03 82
Email: info@dasanderekoek.nl
Website: www.dasanderekoek.nl

Nieuwsbrief